Stäng
TickSnabba leveranser TickTrygg betalning TickFri frakt över 200:-

Köpvillkor

LEVERANSVILLKOR

ORDERBEKRÄFTELSE

När vi mottagit din beställning skickas det inom kort ut en orderbekräftelse till din e-post. Där finns information om din beställning. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta kundtjänst snarast om något känns oklart.

Om du önskar ändra en beställning i efterhand kontaktar ni kundtjänst med din fråga så ser vi om vi kan hjälpa dig! Vid ändringar i order som redan levererats gäller särskilda villkor.

UTLÄMNINGSSTÄLLE

Paketet levereras alltid till närmaste utlämningsställe. Så snart paketet har anlänt till ditt utlämningsställe så skickas en SMS avisering till dig som du tillsammans med legitimation behöver vid uthämtning.
Du kan även använda ditt kollinummer för att lösa ut din order.

LEVERANSTID

Om inget annat anges finns de varor som visas här på Lime2000 även i lager. Leveranstiden är vanligtvis 2 - 5 arbetsdagar från beställningsdagen. Om det mot förmodan uppstår några problem med din leverans kontaktar vi dig alltid.

DRÖJSMÅL I LEVERANS

Även om vi gör vårt yttersta för att leverera det som har blivit beställt i utlovad tid kan det bli fel. Om leveransen dröjer från vad som har utlovats ber vi dig kontakta oss omgående så att vi kan undersöka varför leveransen dröjer. Om du vill annullera en försenad vara, vänligen kontakta kundtjänst. Lime2000 tar inte ansvar för någon skada som kommit till följd av att en aviserad leveranstid överskridits. 

TRANSPORT

Lime2000 sammarbetar med Posten och DHL. Mindre leveranser skickas normalt som brev med Posten, medan större skickas som paket med DHL.
Anmäl transportskador så fort som möjligt och utan dröjsmål till både Lime2000 och transportören. Om det är synliga skador på ditt paket skall detta anmälas och noteras när paketet kvitteras ut.

BETALNINGSVILLKOR

Dessa allmänna villkor är tillämpliga på alla de avtal som du sluter på Lime2000. Genom att beställa varor hos Lime2000 accepterar du de allmänna villkoren. Avtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras. Enligt lag måste du vara över 18år för att få göra en kortbetalning på Lime2000

Vid beställning hos kundtjänst betalar du mot postförskott eller genom förskottsbetalning till vårt bankgiro. Av säkerhetsskäl accepterar vi inte kortbetalning vid beställning hos kundtjänst.

EJ UTHÄMTAT PAKET

För alla paket som inte hämtas ut debiteras en avgift på 149 SEK. Avgiften motsvarar kostnaderna för expeditionsavgift, returfrakt och hantering. Betalningsvillkor är 30 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift på 50 SEK samt dröjsmålränta och ev. inkassokostnader. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och debiteras därefter

PRISER

Alla priser på Lime2000 är angivna i SEK, inklusive moms. På din beställning tillkommer eventuellt en leverans och serviceavgift på alla beställningar.

BETALNING MED KLARNA

Lime2000 har ett sammarbete med Klarna när det gäller betallösningar. Du som kund kan välja mellan flera olika sätt att betala, som ex faktura, faktura med längre betalningstid, kontobetalning där du betalar lite varje månad, kortbetalning samt banköverföring. Oavsett vilket betalalternativ du väljer så sker betalningen via Klarna.

Mer information om respektive betalsätt samt de villkor som gäller för de olika betalsätten finns i kassan. Har du några frågor om de olika betalalternativen är du välkommen att kontakta oss på Lime2000.

BYTES OCH RETURRÄTT

Du har full retur och bytesrätt inom 30 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att du inte använt varan och att den returneras i oskadat skick.
Kläder får provas, men ej användas. Retur- och bytesrätten gäller inte underkläder. Alla etiketter ska finnas kvar på varorna. Alla varor som skickas tillbaka, måste vara packade i påse eller kartong.

För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Varan bör förpackas väl, lämpligen i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör, transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong.

Vi ser gärna att du uppger orsak till returen samt returnerar varan tillsammans med fakturan (eller en kopia av fakturan, fram och baksida) detta påskyndar hanteringen utav din retur.

Du måste själv bekosta returporto. Retur måste skickas som företagspaket till Lime2000. Spara ditt inlämningskvitto - tänk på att du ansvarar för returförsändelse!

Lime2000 åtar sig inget ansvar för transportskador till följd av dålig emballering vid retur.
Vid byte, retur eller reklamation går vi efter Konsumentverkets regler för e-handel.

ÅNGERFRIST OCH MEDDELANDE

Vår målsättning är att du ska bli nöjd med den vara eller de varor du köper hos oss. Enligt distans och hemförsäljningslagen har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från att du har tagit emot dina varor. Men när du handlar hos oss på  Lime2000 har du extra lång tid på dig. Hos oss får du 30 dagar istället. Om du ångrar ditt köp måste du omgående meddela Lime2000 det.
För att snabbare kunna hantera ditt ärende ber vi dig uppge följande information:

  • ordernummer
  • fakturanummer
  • titel på de produkter du vill returnera.

Vi ber dig observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans. Vänligen notera att varan/varorna skall förpackas på ett bra sätt när de skickas tillbaka till Lime2000. På samma sätt som vid villkoren för byte och retur ovan är ni ansvariga för att varan kommer till Lime2000 oskadad.

ÅTERBETALNING

Återbetalning för en returnerad vara betalas tillbaka till kundens konto inom 30dagar. Om du har betalat via kort så återför vi pengarna till ditt konto eller om du har betalat via konto så reglerar vi det mot ditt saldo.

RESERVATIONER

Lime2000 reserverar sig för slutförsäljning samt att varor kan utgå ur sortimentet. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi reserverar oss även för eventuella tryckfel på denna hemsida.

Lime2000 förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

FORCE MAJEURE

Lime2000 är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

LAGEN OM DISTANSHANDEL

Lime2000 följer lagen om distanshandel.

TVIST

Vid eventuell tvist kommer Lime2000 att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationerl

FÖRETAGSUPPGIFTER

Lime2000

c/o Simbadusa AB
Granbua 217
473 96  Henån

Telefon: 0304-300 60

e-post: info@lime2000.se

Vårt organisationsnummer är 559049-5734

Vår kundtjänst är öppen helgfria vardagar mellan kl 09.00-16.00.